Финансовият министър отхвърли идея на президента, който призова да се помогне на най-бедните български граждани

Konsultativen savet pri prezidenta 9 oktomvri Radev Cvetanov Goranov Ninova

Финансовият министър Владислав Горанов коментира, че е неоснователен призивът на президента Румен Радев – излишъкът в бюджета да се разпредели в края на годината от Народното събрание, предаде БНР.

Всички разходи, които ще бъдат направени в рамките на бюджета за 2018 година, ще бъдат в рамките на гласуваните разходи от българския парламент. Не разбирам за кой излишък говори президентът, но ние няма да надхвърлим одобрените разходи, гласувани с годишния закон Държавния бюджет. Ако искаме да изхарчим излишъка, то трябва да актуализираме бюджета, а ние нямаме такова намерение“, заяви министърът.

Горанов каза, че на 29-и октомври правителството ще приеме проекта на Държавния бюджет за следващата година и ще го внесе в Народното събрание.

Вчера държавният глава заяви на кръгла маса за неравенствата и бедността:

Стотици хиляди българи живеят в бедност и в социално изключване. Те са поставени в унизителни условия да не могат да посрещнат елементарни човешки нужди. Убеден съм, че пренебрегването на темата за бедността и неравенствата е безотговорност към бъдещото развитие на нашето общество. Българският парламент да изиска тази година съзнателно заложеният и грижливо отглеждан бюджетен излишък да се изхарчи в края на годината след обществен дебат и санкция на парламента“.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme