Общинари от ГЕРБ „дават“ 43 милиона лева от нашите пари на скандален олигарх от БСП, ще купуват „Дупката“

Gergov Borisov

БСП порица съпартиеца си и член на Националния съвет на партията Георги Гергов поради това, че вчера общинският съвет на Варна реши да купи от него 2.9 дка терен в центъра на града за грандиозната сума от 43 милиона лева.

Парите за покупката на терена, който е известен сред хората във Варна като „Дупката“, се очаква да бъдат осигурени – не от Община Варна, а от държавния бюджет. Тоест, общинският съвет във Варна, доминиран от ГЕРБ, иска правителството да плати с нашите пари (държавни) на скандалния олигарх Гергов, които се води, че е в БСП.

Varna Dupkata

Предложението на кмета на Варна Иван Портних, направено на вчерашната сесия на общинския съвет в морския град, не е било подкрепено от червените общинари. Те са гласували „въздържал се“ и „против“. Те са категорични, че сумата от 43 милиона лева е прекалено висока за 2.9 декара място и ще ощети държавата, съобщиха от „Позитано“ 20. Подобно е мнението и на други общински съветнци във Варна.

Категорично се разграничаваме от сделката, сключена между ГЕРБ и Георги Гергов„, се казва в изявление на  Изпълнителното бюро на БСП.

Социалиситте се възмущават, че за сделката на съпартиеца им са гласували всички общински съветници от ГЕРБ и техните сателити.

Тази сделка е поредната, която предизвиква съмнение за скритата обвързаност на политиката с бизнеса, съществувала в годините на прехода. Искаме да сложим край на този модел„, категорични са от ръководството на БСП.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено.bg © 2020 Frontier Theme