Майка на дете с увреждания за премиера Борисов: Нека излезе и да застане достойно като мъж срещу нас

Boiko Borisov

Протестите ни продължават. В сряда – на 10 октомври от 17:30 часа, ще бъдем пред Министерски съвет и искаме премиерът Бойко Борисов да поеме отговорност за това, че не свърши нищо през тези месеци“.

Това каза пред bTV Мая Стоицева – майка на дете с увреждания и един от участниците в протестите – под надслов: “Системата ни убива”.

maika dete uvrezgdania

Премиерът “хвърля” едни пари в общественото пространство, а след това настройва всички срещу майките. Нека излезе и да застане достойно като мъж срещу нас и да видим кое му пречи да направи нещата както трябва“, призова Стоицева.

В началото на седмицата стана ясно, че предложеният закон за хората с увреждания е “осакатен”, както се изразиха протестиращите майки, защото от него са отпаднали ключови реформи и текстове.

Майките на деца с увреждания и омбудсманът Мая Манолова напуснаха възмутени срещата си с депутати и министри в Народното събрание преди дни, на която не се появи финансовият министър Владислав Горанов.

Напуснахме срещата, защото отправихме призив към премиера не да плаче с нас, а да седне и да си свърши работата. Искахме всички министри от самото начало да седнат на една маса. Министърът на финансите не беше там и това е знак, че реформата никога няма да се случи“, каза още майката на на дете с увреждания.

Тя коментира, че социалният министър Бисер Петков няма как сам да направи тази реформа.

Майките настояват да бъде приет Закон за личната помощ, който да предоставя възможност за индивидуална оценка на увреждането на всеки отделен човек.

Това е основно наше искане. Индивидуална оценка, не ТЕЛК. Той трябва да изчезне, той е вреден“, категорична е Стоицева.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme