Корнелия Нинова: Не може да се живее с 200 лева на месец!

rsz_ninova_bsp

В политиката не ми харесват тайните сговори за власт и пари, вместо разбирателство за политики“. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в предаването “Не се страхувай” по телевизия “Евроком”.

Не бихме търсили съюзи за разпределение на власт и пари“, подчерта тя.

Нинова отхвърли възможността за правене на договорки с партийни лидери, вместо да се мисли как да се мобилизира националната енергия.

В близо едночасово интервю лидерът на БСП отговаряше на серия от въпроси на Васил Василев и на зрители на предаването, свързани с “Визия за България”, отношенията с ПЕС, корупцията, джендърския натиск, бедността, идеите за подем в икономиката, отношенията с Русия, проблемите в образованието и здравеопазването.

Ако БСП дойде на власт, партията ще работи България ще престане да бъде най-корумпираната държава в Европейския съюз, но може би ще продължи да бъде най-бедната. Толкова е голяма разликата между нас и предпоследната в списъка – Румъния, че за един мандат няма как да я стопим“, подчерта  Корнелия Нинова пред вощещия Васил Василев.

“- Как може да се живее с 200 лева на месец?!”, запита възрастна жена.

“- Не може да се живее”, каза Нинова.

Борбата с корупцията “дори в собствените среди” е основна мисия за лидера на БСП.

Няма да е лесно. Изчислихме, че предложенията ни биха засегнали частни интереси за 10 милиарда лева. Не сме наивници и знаем, че тези хора няма да се дадат лесно. 10 милиарда са голяма сила и когато се изправиш срещу тях, трябва да си готов за последиците. Но няма да спрем!”, каза Нинова.

Стана ясно, че синът ѝ е 25-годишен – един от изявените математици у нас. Бил е в националния отбор по математика на България. Носител е на дузина олимпийски медали след като завършил среднното си образование. Всички престижни университети в света са го канили да учи при тях. Той е работил две години на престижна длъжност в световната финансова корпорация “Голдман Сакс”. Сега – със спестените пари, продължава образованието си в сферата на изкуствения интелект.

Гордея се със сина си. Да се използват деца в политическите битки, е неприемливо“, подчерта Нинова, визираайки атаките срещу сина й, че учи в чужбина.

Тя беше категорична, че БСП не иска да застане начело на държавата заради властта, а единствено заради необходимостта от промяна в страната и от желанието да подобрят благоденствието на хората. „Ние сме различни“, подчерта Корнелия Нинова.

Какво би избрала – власт или благоденствие на народа, беше един от въпросите по време на интервюто. Нинова отговори: “На нас ни бе предложено да станем част от властта. Аз щях да удрям звънеца в парламента. Няколко души щяха да са министри, областни управители. Общо стотина души от БСП щяхме да сме във властта и да сме си добре, но ние избрахме по-трудното – да сме в опозиция. 10 години никой нямаше да ни мръдне от власт, ако двете големи партии се бяхме обединили в името на властта“.

Лидерът на БСП коментира и предстоящото увеличение с 10% на заплатите на държавния апарат. Тя нарече този ход “предзиборно купуване на тези хора“.

В края на обстойния разговор – Нинова попита “кога Лиляна Павлова ще отговаря за състоянието на българските пътища, а не да отговарят калинки, а пък тя да се крие“.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

 

loading...
  1. Анонимен

    Тази жена все повече ми харесва! Ако е искрена, спасението на България може да тръгне оттук!…

  2. Абе с двеста лева не е лесно да се живее, ама то и по времето на соца пенсиите масово са били по 60 лв. Тогава ми е интересно как са живяли, като един килограм месо е станал 5 лв през 1985 г….
    Статистика за пенсиите по времето на соца може да видите тук: https://kiselec1.blogspot.com/2018/06/1-15.html

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme