Вторият човек в ГЕРБ отново отправи остри критики към президента Радев

Radev Cvetanov april 2018

„Президентът Румен Радев търси конфронтация с ГЕРБ и управляващото мнозинство“. Това заяви пред Нова телевизия зам.-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група на управляващата партия Цветан Цветанов.

Той коментира неподписания от страна на Радев указ за освобождаването на главния секретар на МВР Младен Маринов, номиниран за вътрешен министър.

Президентската институция – в лицето на президента на страната, търси поредния опит за конфронтация с изпълнителната власт и с Народното събрание. Това е стил на поведение, което го забелязваме от полагането на клетвата на президента на страната и направи първото си обръщение в българския парламент„, заяви Цветанов.

Той коментира и решението на правителството – българската делегация на сесията на Общото събрание на ООН да бъде водена от премиера Борисов, а не от президента Радев. Това се случва за първи път от 2010-а година насам.

Президентът Радев изпадна във външна изолация. Нека си припомним какви работни срещи проведе миналата година – с президента на Иран, с президента на Украйна„, каза Цветанов.

„Бихте ли ми казали с какво запомнихте една година и половина президентското присъствие на Румен Радев?! Всичко, което прави Румен Радев, когато отива на някой форум, първата работа е да критикува правителството, персонално Борисов, или парламента или българските институции. Премиерът Борисов не търси конфронтация, а диалог„, твърди вторият човек в ГЕРБ.

Цветанов обяви, че ако до четвъртък няма указ за Маринов, в парламента ще влязат две оставки – на строителния и на транспортния министър. Той допълни, че кандидатурите на Петя Аврамова и Росен Желязков – за министри на регионалното развитие и на транспорта, остават.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено.bg © 2020 Frontier Theme