Президентът Радев посрещна граждани на “Дондуков” 2, провокации нямаше

prezident Radev grazgdani

Граждани влязоха на “Дондуков” 2, най-нетърпеливите да видят как работи институцията на държавния глава извиха опашка пред входа на президентството.

Точно в 10 часа вратите на “Дондуков” 2 се отвориха за гражданите. Първите посетители бяха посрещнати лично от държавния глава Румен Радев.

Това е Гербовата зала, тук посрещаме държавните глави и делегации и гости от най-високо ниво. Днес най-високото ниво сте вие. Който има желание, може да види и моя кабинет. Ако някой иска, може да седне и на моя стол“, каза президентът.

Пред гостите, изпълнили Гербовата зала на “Дондуков” 2, Румен Радев посочи, че президентската институция от години подкрепя инициативите и всяко усилие за прозрачност и достъп на гражданите до работата на институциите.

Особено се радвам, че има деца днес, които са станали рано“, каза президентът. Той напомни на най-малките и любознателни посетители, че утре, когато започне учебната година, ще стават още по-рано.

Посетителите разгледаха и кабинета на вицепрезидента, библиотеката и Огледалната зала в президентството.

Мерките за сигурност са засилени в района на сградата на президентството заради информация за възможни провокации по време на протеста на българите в чужбина. Вицепрезидентът Илияна Йотова заяви, че няма нито официална, нито неофициална информация за готвени провокации. По-рано днес се появиха слухове за подготвян преврат срещу властта в страната. 

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme