Политологът Петър Чолаков: Партията на Борисов играе някаква игра

Boiko Borisov Cvetan Cvetanov

Гласуването на оставките на тримата министри в Народното събрание бих определил като процедурна комедия, разигравана от ГЕРБ. Освобождаването на Нанков, Московски и Радев е под въпрос, но това е единственото правилно решение чисто политически от страна на Борисов. Над 60% от избирателите считат, че промените в кабинета трябва да бъдат извършени“.

Това заяви пред изданието “Фрогнюз” Петър Чолаков, доцент по политически конфликти в Института за изследване на обществата и знанието при БАН.

rsz_petar_cholakov_politolog

Според мен – не става въпрос за саботаж от страна на президента Румен Радев с неиздаването на указ за отстраняване на Младен Маринов от поста главен секретар, за да стане вътрешен министър. Това е ход на ГЕРБ. Отдавна се знае, че тази рокада трябва да бъде извършена. Партията на Борисов играе някаква игра – дали се опитва да се напасне в коалицията, да се договарят кой какво ще получи?!

Искането за освобождаването на Младен Маринов е постъпило вчера, заради което президентът Румен Радев не е могъл да реагира, тъй като е в чужбина. Що се отнася до назначаването на Младен Маринов за вътрешен министър, има информация, че е свързан с Делян Пеевски“, каза Чолаков.

Заминаването на Борисов вместо Радев в САЩ – заради ООН, е поредният епизод от борбата между премиер и президент. Борисов се опитва да зашлеви шамар на държавния глава и сега ще очакваме отговор от Румен Радев“, твърди политологът.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme