Започна се! Премиерът Борисов поиска оставките на трима от министрите си

rsz_treto_pravitelstvo_boiko_borisov

Оставките – на вътрешния министър Валентин Радев, на транспортния Ивайло Московски и на регионалния Николай Нанков, е поискал премиерът Бойко Борисов на извънредно заседание на Министерския съвет днес.

Те са поискани заради тежката катастрофа край Своге в събота, при която загинаха 17 души.

Denica Nikolova zamestnik ministar regionalno razvitieДо момента не се съобщава дали Борисов е поискал оставката и на заместник-министърът на регионалното развитие Деница Николова, която е била служител на “Трейс” – точно по време на ремонта на смъртоносния път край Своге.

Консорциумът “Трейс Своге” – с участието на “Трейс Груп Холд” АД, е ремонтирал пътя, на който стана трагедията, при която загинаха 17 души.

Държавните институции са настоявали фирмата да извърши корекция на ремонта на пътя, защото са се появили дефекти. Държавата е отправила пет пъти искания към “Трейс” да ремонтира пътя в рамките на гаранционния срок, който е в сила след рехабилитацията на пътното платно. Резултат обаче от сигналите на държавните институции не е имало. От “Трейс” не са поправили пътния участък. Това съобщи регионалният министър Николай Нанков.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme