Президентството: Не сме оказвали натиск върху МВР за инцидента с Георги Радев

rsz_harmanli_katastrofa_georgi_radev_bashta_prezident

Това са спекулации, не е оказван натиск върху органите на реда от страна на президентската институции“.

Това заяви пред изданието epicenter.bg Кирил Атанасов – изпълняващ длъжността секретар за връзки с медиите на държавния глава.

Атанасов коментира информациите за пътен инцидент с участието на бащата на президента – Георги Радев, който е блъснал с автомобила си триколна на инвалид. Това е станало на кръгово кръстовище в Харманли на 17 август.

Кирил Атанасов не отрече, че е имало инцидент, при който е блъснат човек, но подчерта, че няма жертва. Той е категоричен, че от президентството не са оказвали натиск върху МВР да не съобщи за пътнотранспортното произшествие, както се изисква по закон.

За инцидента потвърди – пред изданието haskovo.net, шефът на областната дирекция на МВР в Хасково Ангел Цанков. Той заяви, че произшествието му е било докладвано, но не е съобщено в бюлетина на полицията, защото няма пострадали при катастрофата. Цанков допълни, че заради появили се информации – в публичното пространство, че МВР укрива инцидента, по случая е започнала проверка от Инспектората на Министерството на вътрешните работи.

От МВР добавиха още, че имат съмнения, че техен служител се е опитал да прикрие вината на бащата на президента. Той е на младша изпълнителска длъжност в районното управление в Харманли.

Случаят е от предишния петък и е станал на кръговото в Харманли. Инцидентът е докладван“, казва още Цанков, цитиран от “24 часа”.

Георги Радев е управлявал Мерцедеса… С него се возела и 78-годишната му съпруга Станка. Двамата живеят в близкото село Славяново. На кръговото възрастният водач ударил електрическа триколка с инвалид. Георги Радев слязъл от колата, за да види състоянието на човека“, съобщиха от ОДМВР-Хасково.

Произшествието е станало преди обяд на кръговото кръстовище на улица “Цар Освободител” и булевард “България” в Харманли. При инцидента има леко пострадал човек и леки материални щети, съобщи МВР.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme