Премиерът Борисов: Когато стане нещо, искаме държавата да помогне…

premier Boiko Borisov Givko Todorov kmet Stara Zagora

“…Когато има европейска компания, тя влиза както нашите компании – могат да влизат навсякъде в Европа и са по друг ред. Би трябвало контролът да е на друго място. Но така или иначе, това би било един опасен прецедент, ние ще им помогнем с каквото може – с юристи, с каквото позволява законът“, каза Бойко Борисов в Стара Загора.

Той коментира скандала, при който стотици хиляди българи бяха измамени от застрахователната компания “Олимпик”, която обяви фалит в Кипър и това обезсили полиците на нейните клиенти и у нас. Кипърските власти обаче не им връщат парите.

Премиерът смята, че е опасен прецедент държавата да се намесва при всеки проблем.

Когато стане нещо, искаме държавата да помогне. Стане наводнение – държавата да помогне, стане земетресение – държавата да помогне, банка падне – държавата да помогне. Само че държавата е на данъкоплатците и когато кажем, че държавата трябва да помогне, това означава, че всеки от нас отделя от данъците си за тази сфера“, заяви премиерът Борисов, цитиран от btvnovinite.bg.

Банковият сектор, застрахователният сектор, имат гаранционни фондове. Самият бизнес да ги поеме“, отсече той, цитиран от радио Стара Загора към БНР.

От полунощ – на 17-и срещу 18-и август, стотици хиляди шофьори в България останаха без “Гражданска отговорност”, след като кипърския застраховател “Олимпик” фалира. Българските граждани са били „ужилени” от клона на фирмата, който развиваше дейност у нас.

Комисията по финансов надзор (КФН) е проспала срива на застрахователната компания “Олимпик” от Кипър, в резултат на който около 250 000 автомобила в България остават без “Гражданска отговорност” и “Каско”. КФН носи и политическата отговорност, че е допуснала това. Около това становище се обединиха председателят на Асоциацията на пострадалите при катастрофи Владимир Тодоров и Борислав Богоев, бивш заместник-председател на КФН, които коментираха случая по БНР.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme