Заместник-председател на БСП е категоричен, че вече е задължителна незабавната оставка на ключов министър

rsz_treto_pravitelstvo_boiko_borisov

Вече е задължителна незабавната оставка на вътрешния министър Валентин Радев„. Това обяви заместник-председател на БСП Кирил Добрев.

Той поиска оставката заради обществената поръчка, обявена от МВР – за реинженеринг и аутсорсване на системата на частна фирма.

От няколко дена екипът, който пишеше „Визия за България“ в сектор „Сигурност“, се занимаваме с една обществена поръчка, която обяви МВР. Тя е за близо 1 500 000 лева и касае оптимизация на вътрешноорганизационните процеси в МВР и реинженеринг на процесите. Отворих речника, защото МВР си служи със странни и сложни думи. Това е цялостно преосмисляне и пълно препроектиране на процесите„, каза Добрев.

Свикнахме, че е абсолютно нормално съдържател на фризьорски салон и козметичка да надгражда системата на Търговския и имотен регистър. Днес стигаме нови висини„, каза заместникът на Корнелия Нинова.

Социалистите смятат, че по този начин държавата дезертира от системата за сигурност, защото я предоставя на външна фирма.

Ние всъщност аутсорстваме дейност. Не просто товаро-разтоварна, ние аутсорсваме управленска дейност с тази обществена поръчка„, възмути се Добрев. Той посочи, че в поръчката вече се говори за създаване на нова структура в МВР – за повишаване на ефективността му.

При министерство с милиард бюджет и 60 хиляди служители, Академия на МВР – с милиони бюджет, това е абсолютно нелепо. Това е признание, че Радев и политическото ръководство са некомпетентни„, каза Добрев.

Сега вече цялото МВР се дава на обществена поръчка„, възмутен е заместник-председател на БСП.

Освен нелепо, това е и опасно, защото касае националната сигурност. Това е абсурдно, да се повери на частна фирма„, коментира и лидерът на социалистите Корнелия Нинова.

Кирил Добрев разкри, че в затворена група във Фейсбук възмутени полицаи коментирали помежду си последната хрумка на вътрешния министър.

Спрете веднага обществената поръчка, министър Радев. Не ни мъчете повече!„, гласи пост на служител на МВР, цитиран от Добрев.

 

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено.bg © 2020 Frontier Theme