Президентът Радев: При следващ служебен кабинет всички кадри на ГЕРБ – вън от властта!

prezident Rumen Radev

Държавният глава Румен Радев остро се противопостави на опитите на ГЕРБ – Димитър Желязков-Митьо Очите да бъде “пришит” на служебното правителство на Огнян Герджиков, което той назначи.

Президентът не приема твърденията на политици от управляващата коалиция и на близки до тях медии, че назначеният от него временен кабинет е дал обществена поръчка на охранителна фирма, свързвана с Митьо Очите, който беше арестувани в Турция.

Тече кампания, която нагло се опитва да пришие Димитър Желязков – Митьо Очите, на служебното правителство“, каза Радев във Варна.

Той каза, че този човек е в криминалните хроники от години, а това няма как да стане без “чадър” от властта.

Тези, които са сключили договорите с Желязков, са назначените от ГЕРБ чиновници в митницата, които служебното правителство остави непокътнати“, каза президентът.

Той посочи, че за да бъде подписано някакво споразумение, има процедури и срокове, за които е необходимо време, което също показва, че договорите с Желязков са планирани и подписвани от чиновници, назначени от втория кабинет Борисов.

Надигна се вой, че служебното правителство освобождава високопоставени чиновници в някои ведомства, а сега излиза, че единственият грях на този кабинет е, че е оставил всички останали. Изводът е ясен – следващия път всички вън!”, посочи държавният глава.

Румен Радев окачестви казуса с общинския съветник от Бургас Бенчо Бенчев и Димитър Желязков като пореден опит да се прехвърли проблем “от болната на здравата глава“. Държавният глава напомни, че името на Бенчо Бенчев не фигурира под никаква форма в отчетите на предизборната му кампания, публикувани на официалната страница на Сметната палата.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme