Президентът Радев отговори на поредните нападки на управляващите

prezident Radev

Тече една паралелна кампания, която по най-нагъл начин се опитва да пришие Митьо Очите на служебното правителство“.

Това заяви  във Варна президентът Румен Радев, който участва в церемонията по повод 139-aта годишнината на Военноморските ни сили.

Митьо Очите е в криминалните хроники от години, а това няма как да стане без чадър от властта. Същите тези, които са сключили договорите в митницата, кой ги е назначил? Прави се внушение, че служебното правителство сключва договора, a на практика назначените от ГЕРБ чиновници в митниците, които служебното правителство остави непокътнати – проф. Герджиков не е пипал нито един от тях – те лично подписват договора“, подчерта Радев.

Властта действа все още мудно и нерационално по отношение на модернизацията на флота и въоръжените сили, допълни президентът.

Ако и тази година се повтори сценарият от миналата  – гръмки обещания, заделяне на бюджет и после блокиране на проектите, ще се потвърди тезата, че всъщност модернизацията е благороден предлог, за да се задели бюджет и после да се трансформира в излишък. Да се генерира излишък, който отново да се похарчи по неясни механизми и критерии“, заяви Румен Радев.

Президентът присъства на церемония по удостояване с първо офицерско звание на випускниците от Висшето военноморско училище “Никола Йонков Вапцаров”.

От борда на фрегатата “Дръзки” президентът наблюдава демонстрация на военноморска операция по гарантиране на сигурността.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme