Дават близо 3 милиона и 188 хиляди лева на фирма на съпругата на високопоставен чиновник (снимка)

dogovor-obshtestvena-porachka

Агенцията по заетостта е сключила договор за невъоръжена охрана и СОТ на обекти на ведомството, който е на стойност 3 187 944 лева, с ДДС.

Фирмата, спечелила обществената поръчка, е “Мултифорс А.С” ЕООД. Тя е и единственото дружество, подало документи за поръчката, става ясно от публикуваната документация.

Договорът за охрана е за 36 месеца и предвижда на изпълнителя да се плаща на равни месечни вноски от 73 795 лева, без ДДС.

Управител на “Мултифорс А.С” ЕООД е Магдалена Пеева, съпругата високопоставения държавен чиновник Станимир Пеев, пише изданието offnews.bg.

Darzgaven rezerv shef Stanimir Peev Boiko Borisov

Станимир Пеев е председател на Държавния резерв и военновременни запаси. Той оглавява ведомството през 2009 година, а преди това е бил кмет на район “Панчарево” в Столична община.

През 2007 година Пеев прехвърля на съпругата си фирмата “Мултифорс А.С” ЕООД, която той е създал.

Това не е първата обществена поръчка за охранителна дейност, която “Мултифорс” печели. През годините фирмата е получила над 27 милиона лева от парите на данъкоплатците. Тя е сключвала договори за охранителни услуги с Министерството на земеделието и храните, Министерството на транспорта, Министерството на отбраната, Министерството на икономиката, НЕК, Софийската областна администрация, “Топлофикация София”, Националния военноисторически музей, УНСС, както и с “Булгартрансгаз”.

Първенец по плащания за охрана е Университетът за национално и световно стопанство, който е сключил договори с “Мултифорс” на обща стойност 7 138 000 лева,  без ДДС.

offnews.bg

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

 

 

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme