Корнелия Нинова настоява управляващите да защитят националните ни интереси

Kornelia Ninova

Лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира разнопосочните сигнали на официалните български власти по повод провокацията на македонския премиер Зоран Заев. Преди дни той обяви, че Илинденското въстание било македонско.

Ето какво написа Нинова в социалната мрежа Фейсбук:

Призовах държавните институции да изразят позиция по изказването на Зоран Заев, че Илинденското въстание е македонско и настъпи голямо объркване в главите на управляващата коалиция.

Вицепремиерът Каракачанов изведнъж се сети, че е “патриот” и поиска от другия вицепремиер Захариева веднага да реагира. Тя пък – вместо да го послуша, нападна БКП и Титова Югославия. И патриотът се спихна.

Като капак на всичко това – премиерът Борисов замете темата, казвайки, че когато дойде време да приемаме Македония в Европейския съюз, ще се сети за тези думи и ще взема решение – бъдещо несигурно събитие. Бъдещо, защото поканата за Македония предстои, а несигурно, защото не се знае дотогава какъв акъл ще му дойде на премиера.

Толкова ли е трудно да се намери един български държавник, който прямо и отговорно да заяви: искаме мир и добросъседство на Балканите, но не пренаписвайте историята и не си решавайте вътрешните проблеми за сметка на нашата държава България?!”, пише Нинова.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme