Обществени поръчки за близо 250 хиляди лева е получила охранителната фирма, свързвана с Митьо Очите и скандалния общинар Бенчо Бенчев

Mitio Ochite Bencho Benchev

Охранителната фирма, свързвана с Димитър Желязков – Митьо Очите и със скандалния общинар Бенчо Бенчев, е спечелила обществени поръчки за близо четвърт милион лева.

Това показва справка в регистъра на Агенцията по обществените поръчки на фирмата, в която Бенчев има дял, а Митьо Очите твърди, че е консултант, информира bTV.

Сумата, на която възлизат всички обществени поръчки на „Аркус – Сигурност Бургас”, е 248 324 лева.

Димитър Желязков – Митьо Очите работи в охранителната фирма от 2015 година. Това потвърждава управителят на фирмата пред местното издание „Флагман”.

Той работи при нас от 2015 година, има трудов договор, ползва болнични, докато продължително се лекуваше след инцидента през юни 2016 г. в Слънчев бряг. Работи в маркетинговия отдел, занимава се с “търсене на обекти” “, разказва управителят Иван Владимиров.

Година след назначението на Желязков – „Аркус – Сигурност Бургас” печели поръчка за точно 104 004 лева. Тази сума е платена от община Несебър, която наема фирмата за охраната на двата пропускателни пункта в Стария град. Договорът по обществената поръчка е за два летни сезона – на 2016 и 2017 година.

Сред големите клиенти на охранителната фирма е и община Айтос. Тя плаща над 67 000 лева за сигурността на редица свои обекти – административната сграда, училище, детски градини, дом за възрастни хора, както и на гробищния парк.

През 2016 година териториалното поделение на НОИ в Бургас и филиалът в Поморие са възложили на „Аркус – Сигурност Бургас” своята охрана на срещу сумата от близо 50 000 лева, за две години. Тази година е избран друг охранител.

Ако бяха предложили по-ниска цена, пак те щяха да спечелят“, коментира пред bTV Енчо Жеков – директор на ТП на НОИ-Бургас.

„Аркус” има действащ договор с Агенция „Митници” – срещу 31 000 лева, за две години.

“Фирма „Аркус” не охранява Митница Бургас, нито обекти на Митница Бургас на територията на Пристанище Бургас”, каза говорителят на “Митница Бургас” Катя Иванова.

Фирмата обаче се грижи за “техническата охрана” на почивната база на митниците в Ахтопол, както и на части от сградите й в Несебър и Ямбол.

Междувременно съдът в Истанбул все още не е назначил ден, в който съдебен състав да разгледа молбата на страната ни за екстрадицията на Димитър Желязков, казаха от Спецпрокуратурата. Законовият срок за връщането на Митьо Очите изтича на 4 септември.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

 

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme