Съветвали Нинова „да си мълчи“ за общинския съветник, който беше арестуван заедно с Митьо Очите

Kornelia Ninova

Социалисти посъветвали лидера на БСП Корнелия Нинова да си мълчи по случая с Бенчо Бенчев, който беше задържан с Митьо Очите в Истанбул. Бенчев е общински съветник в Бургас, избран от гражданската квота на партията.

За предупреждението, което й е било отправено, съобщи самата Нинова чрез публикация в социалната мрежа – Фейсбук. Ето какво пише лидерът на БСП:

Димитър Желязков (Митьо Очите) е заловен в Истанбул в компанията на общински съветник от БСП и на бивш депутат на ДПС. Логично се очаква реакция от нас, въпреки че Бенчев не е член на партията. Поисках информация кога, кой, как и защо е предложил този човек в наша листа преди години. И заваляха съвети: не се намесвай, не взимай отношение, прехвърли отговорността на местната структура, трай си и не понасяй негативи заради решение на предишното ръководство на партията. Разбира се – категорично отхвърлих тези препоръки. Бенчев незабавно трябва да освободи всички постове и да напусне общинския съвет на Бургас!“, пише Нинова.

По думите ѝ този случай е образът на икономическо-политическа криминална спойка на интереси и пари: „Той е ярък пример за модела на прехода. И не е единствен в страната. И не само, че няма да послушам съветите – да си мълча и да се сниша, а много категорично ще заявя: няма наши, няма ваши. На този модел трябва да се сложи край„, подчертава още лидерът на БСП.

Bencho Benchev Burgas BSP obshtina

Нинова се разграничи от Бенчо Бенчев още през септември миналата година, когато гръмна скандал, че той притежава луксозен автомобил, който струва 200 000 евро.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено.bg © 2020 Frontier Theme