Социалисти алармираха за далавери в Столична община, която е под контрола на ГЕРБ

Borisov GERB Cvetanov Fandakova Nikolov

БСП ще сезира Върховната административна прокуратура за неизгодни замени на терени, направени от Столичния общински съвет. Това съобщиха депутатът от “БСП за България” Георги Свиленски и лидерът на социалистите в София – Калоян Паргов.

rsz_pargov_svilenski_bsp

Най-притеснителна – според социалистите, е сделката, при която имот в квартал “Слатина” е разменен срещу два имота в много по-скъпите райони “Лозенец” и “Оборище”. Това посочи депутатът Георги Свиленски. То добави, че през последната година Столична община, която е под контрола на ГЕРБ, е прикривала заменките под форма на дарение.

Оценителят е един и същи човек – госпожа Юлия Цекова. Тя е човекът, който оцени комплекса от сграда “Царските конюшни” за 650 хиляди лева. Защо точно на тази оценителка се спира Столична община, когато прави заменки, чакам отговор от госпожа Фандъкова?! За тази замяна – в “Слатина”, пет пъти общинските съветници имат притеснения да я гласуват, но оценителят предлага два варианта на оценка. Разликата между двата варианта е 400 хиляди лева. Столичният общински съвет приема по-неблагоприятния вариант за Столична община“, каза народният представител от “БСП за България”.

От левицата предлагат да бъде създаден регистър на проблемните имоти в София.

БСП ще участва в мониторинга по въвеждане на новата електронна система за таксуване на пътници в градски транспорт в София. Според Георги Свиленски стойността на проекта – 83 милиона лева, е силно завишена:

Реалната стойност на проекта, оценена от експерти и от хора от бранша, които правят такива неща, е около 35 милиона лева. Откъде идва другата разлика до 83 милиона, отговор на този въпрос трябва да даде кметът Фандъкова. Да не се окаже, че фирмите – експерти, които могат да изградят тези системи, ще се явят подизпълнители на спечелила фирма-касичка?!”, заяви народният представител.

Георги Свиленски отрече, че започва кампания за кмет на София. Той опроверга и информациите в някои сайтове, че концертът на Горан Брегович на събора на БСП на Бузлуджа е бил финансиран от бизнесмена Кирил Домусчиев.

 Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

 

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme