Почивката на море при социализма беше достъпна за повечето българи (видео)

morski kurort socializam

Не е никак случайно, че не малко хора и до днес смятат, че по време на социализма се живееше по-добре. Най-малкото – повечето българи имаха възможност да ходят всяка година на море и да се радват на лятната си почивка. Дали сега можем да кажем същото? По-скоро не… или поне наистина се съмняваме в това?!

Тези кадри ще ви припомнят как изглеждаше българското Черноморие по време на социализма. Годината е 1985 година. Както сами ще видите, ходенето на лятна почивка все още беше спокойно и приятно изживяване: Лятото на 1985 година в България (видео)

В морските ни курорти и градове беше много по-спокойно, нямаше пияни английски туристи по улиците и крайбрежните алеи, нито автомобили навсякъде или неприятна гъчканица. Някои плажове наистина бяха пренаселени, но имаше и кътчета край морето, които не бяха опасани от “бетонна стена от хотели, „полузаконни заведения” “, сергии и т.н.

Почивката на къмпинг струваше по около 4 лева за двама души, които са с автомобил. Картата за почивна станция на морето излизаше по около 25 – 40 лева на седмица. Квартирите също не бяха скъпи. В хотелите беше по-сложно, защото много от тях бяха ангажирани за чуждестранни туристи.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme