Владимир Путин: Световното първенство разруши антируските митове и предразсъдъци

Putin press 2017

Световното първенство по футбол, домакин на което е Русия, беше успешно, а неговото най-добро постижение е, че бяха разбити антируските митове и предразсъдъци„.

Това обяви руският президент Владимир Путин по време на откриването на гала концерт снощи в „Болшой театър“ в Москва.

Русия се подготвяше отговорно и сериозно за шампионата и искрено се радваме, че това беше успех и обедини милиони хора„, изтъкна Путин.

Нашите усилия бяха приветствани от спортистите, на които бяха предложени най-добрите условия, за да покажат най-добрите си способности. Приветстваха ни и представителите на медиите, тъй като персоналът на единайсетте медийни центъра работеше денонощно, за да помага на журналистите. Разбира се, приветстваха ни и феновете„, заяви руският държавен глава.

Той подчерта, че „идвайки в Русия да подкрепят националните си отбори, те (феновете) въплъщават разнообразието на международното футболно семейство. Но най-важното е, че те показаха най-добрите си черти, които са приятелство, духовно единство, лоялност към принципите на спорта и идеалите за равенство и взаимно уважение„, каза Путин.

Руският президент също така оцени и милионите топли думи, които феновете и участниците на Световното първенство са казали за Русия.

Развълнувани сме, че нашите гости видяха всичко с очите си и че митовете и предразсъдъците бяха разбити„, подчерта Путин.

Финалът на Световното първенство е днес от 18 часа българско време на стадион „Лужники“ в Москва, като в него един срещу друг се изправят Франция и Хърватия.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено.bg © 2020 Frontier Theme