Хасковска журналистка и приближен на СДС ще модернизират железопътна линия за 194 миилона лева

mnogo pari stolevki

Росица Александрова Кирева, която се изявава като журналист в регионална медия, се оказа собственик на фирма „РОС БГ” ЕООД, претендираща да получи обществена поръчка за модернизацията на железопътната линия Пловдив-Бургас за 194 милиона лева. Росица е главен редактор на радиостнацията на „Дарик” в Хасково.

39-годишната дама е едноличен собственик на дружеството, което участва в една от най-големите обществени поръчки в България. Тя се финансира с от европейските фонсдове.

Родена е, живее и работи в Хасково, пише регионалното издание burgas24.bg.

rsz_rositsa_kireva

Дамата е иззвестна в гилдията с второто си име – Александрова. В официалния сайт на Дарик радио, е посочена като “главен редактор и журналист с 14-годишен опит, 3 години от които в София“. Не е известно някога да се е занимавала с друго, освен журналистика, както и да има инженерно или икономическо образование. Живее на семейни начала със Сейхан Асад Ахмед, с когото е съдружник в “Одессаинвест 2012” ООД. Сейхан Ахмед развива скромен строителен бизнес в Хасковския регион.

Собственикът на апартамента в панелката в ж.к.Меден рудник в Бургас, където е “седалището” на фирмата, претендираща за сериозната обществена поръчка, е Райно Стоянов. Той е племенник на хасковския адвокат Димо Стоянов, който е едно от знаковите лица на СДС за Южна България.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme