Весела Лечева: Меркел знае ли, че българските пенсионери живеят със 100 евро пенсия?

rsz_borisov_merkel

БСП е готова да управлява. На 21 юли ще предложим нашата визия за управление на България. Ще представим нашата визия за решение на проблемите в най-чувствителните сектори“.

Това заяви пред БНТ заместник-председателят на парламентарната група на “БСП за България” Весела Лечева.

Vesela Lecheva BNT

Не само БСП критикува българското европредседателство. Ние работихме за едно успешно председателство. Трябва да отбележим обаче, че печелят онези страни, които имат силни граждански общества, свободни медии и силни партии, които са коректив на управляващите. Едно председателство не трябва да загърбва вътрешните проблеми и да успива опозицията. Ние сме най-бедната държава в Европейския съюз. Много оценки ни сочат и като най-корумпираната държава, така че вотът на недоверие няма нищо общо с председателството“, заяви Лечева.

Вярно е, че правителството работи за своя собствен авторитет и за авторитета на Борисов, но нашето желание беше да се работи за просперитета на България и да се наложат всички онези теми, които касаят българските граждани, като социалния стандарт, които имат страни като Франция и Германия, така че не могат да ни обвиняват за поведението ни. Искахме да бъдем една конструктивна опозиция“, посочи социалистката.

Бедността е най-големият проблем у нас. Меркел дали знае, че българските пенсионери живеят със 100 евро пенсия? Българските граждани искат да живеят достойно, като останалите европейци, не искат да са на дъното. А ние се отдалечаваме от предпоследните. Да погледнем само какъв растеж има в Румъния. С растежа у нас много трудно ще стигнем европейския стандарт”, заяви Лечева.

С години е отлагано решението на проблеми. Всичко това налага болезнени решения, в някои сектори трябва да се реже до кокал. Така трябва да се действа, особено в борбата с корупцията“, подчерта зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“.

По думите й управляващите нямат нито една успешно проведена реформа.

Всяко правителство на ГЕРБ отлага реформите“, каза още Весела Лечева.

news.bnt.bg

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme