Русия отговори с присмех на декларация на НАТО

NATO Rusia

Вече безполезният военен блок НАТО ни обвинява в провокации и продължава на скърца със зъби в Брюксел, а ние се готвим на гледаме Световното първенство по футбол“.

Това обявиха от руското външно министерство по повод декларация на страните от НАТО, които беше приета на срещата в Брюксел на лидерите на страните от Алианса.

В нея се посочва, че действията на Русия на границата на НАТО застрашават евроатлантическата сигурност.

Военният съюз обвини Русия, че е разположила модерни ракети – “с двойно предназначение”, в Калининград. Освен това от Алианса посочват многократните случай на нарушения от руска страна на въздушното пространство на страните от НАТО. Пактът акцентира и върху продължаващото съсредоточаване на военна мощ на Русия в Крим.

В декларацията се посочва също, че в случай на “хибридна война” от НАТО възнамеряват да задействат чл. 5 от Устава за колективна отбрана. Това може да стане и в случай на въоръжено нападение.

Помислете какво заяви срещата. Има ли граници този абсурд“. Това написа във Фейслук Константин Косачев, шеф на парламентарната комисия по международна политика.

Окончателната декларация на срещата на върха на алианса не оставя съмнение: ключовата държава, която е спасител и пазител на тази реликва на ХХ век е… Русия“, пише Косачев, иронизирайки, че “НАТО не спи, а и дори не гледа футбол”.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme