Президентът Радев отговори на критиките, че е присъствал на възцаряването на Ердоган

prezident Radev Erdogan

Ключът на добрите отношения с Турция изключва намеса във вътрешните работи на България“, коментира снощи президентът Румен Радев в Анкара.

Той беше единственият президент на държава от Европейския съюз, който присъства на церемонията по встъпване в длъжност на Реджеп Ердоган за нов мандат като президент на Турция.

Неведнъж съм обръщал внимание върху недопустимата намеса на Турция в българските избори и нашите религиозни дела, но убеден съм… Тук съм, защото уважавам избора на турския народ и очаквам същото от страна на нашите съседи“.

Така държавният ни глава отговори на критиките, че е присъствал на церемония, с която Ердоган на практика почти легализира своята диктатура.

Моят стремеж е да градя отношения на взаимно доверие и уважение с всички президенти на всички наши съседни страни. Нека не забравяме, че – в днешните реалности и особено в нашия регион, добросъседството играе ключова роля за опазването на мира и стабилността“, каза президентът Радев.

По негови думи Турция е най-големият търговски партньор на страната ни извън Европейския съюз.

След катастрофалния провал на енергийната ни политика, Турция се превръща в решаващ фактор по отношение надеждността на нашата енергийна сигурност – като доставки и цена на газ за България“, посочи Радев.

Той изрази надежда, че с турския си колега ще работят в дух на добросъседство, взаимно уважение и партньорство.

dariknews.bg

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme