Лидерът на БСП критикува правителството на премиера Борисов за председателството на Съвета на ЕС

Ninova Borisov

Никога в най-новата ни история не се е събирал такъв протестен вот, както по време на председателството и това е реалната оценка за него“.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, която днес коментира българското председателство на Съвета на Европейския съюз.То приключи на 1 юли.

72 протеста за 6 месеца на две дена и половина по един протест, различни, на различни групи българи. Председателството беше отворено с 9 митинга и протеста. Последваха лекари над 20 общински болници, бургаски граждани срещу обгазяването, блокиране на международния път Е-79 от Видин, протест на работещи в образованието, родителите на деца с увреждания, протест срещу Истанбулската конвенция“, каза лидерът на социалистите. Тя добави, че председателството не е могло да обедини народа, а ще породи евроскептицизъм.

Председателството на Съвета на ЕС завърши. Ние изчакахме всички мероприятия, да мине срещата “16+1″, за да дадем своята политическа оценка”, каза председателят на БСП.

Корнелия Нинова поясни, че БСП се основава на най-важния документ в парламетарната република – решението на Народното събрание, с което се е приела програмата на председателството и неговите приоритети.

“Не знам дали си спомняте, че трите ключови думи на председателството бяха трите “к” – консенсус, конкурентоспособност и кохезия. Девизът беше “Съединението прави силата”. Нашата оценка е добра организация със слабо съдържание. Красива, но празна опаковка. Вместо лидерство и водачество на Европа – еднопартийно занимание, което доведе до отстъпление на права на европейски граждани“, каза Нинова.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme