Корнелия Нинова разказа кога за последен път е имала личен разговор с Бойко Борисов

Ninova Borisov

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев категорично не си е на мястото, но не е само това проблемът. Правителствата на ГЕРБ системно, упорито и последователно изтеглят държавата от сигурността – от задължението да пази границите си и да охранява народа си“.

Това заяви пред bTV лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя коментира искането на социалистите за вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов. Основният мотив за него е – провал на политиките на кабинета в сектор „Сигурност”.

Битовата престъпност расте, а обещанието, че във всяко село ще има полицай, не се случи“, посочи Нинова.

ГЕРБ прие Закон за частната охранителна дейност. Така прехвърли охраната на хората върху частните фирми. Там се разпределят между 1,5-1,7 млрд. лева ресурс“, изтъкна лидерът на БСП.

Според нея назначаването на политически фигури в ръководството на МВР, които нямат нищо общо с професионализма е истинската причина, която демотивира полицаите.

Нинова допълни, че от БСП са готови да отидат на предсрочни избори, на които ще се борят да спечелят.

Тя призна, че с Борисов не си говорят често, но много добре си спомня последния път – в края на 2017 година.

След като три пъти – по негово нареждане, парламентът отхвърли иновативните лекарства за онкоболните, при мен на „Позитано” дойдоха майки с деца. Имахме тежък разговор. Преглътнах си всички емоции и му звъннах аз и казах: “Това трябва да го промениш. Дадох му аргументи. Разговаряхме с майките и той се обади – нареди на парламента и те гласуваха обратно“, посочи лидерът на социалистите.

Това не е добър пример за парламентарна демокрация, но това е последният път, когато сме водили неформален разговор, извън политиката. Обясних му го човешки: „Не можеш, човече, да оставиш онкоболните в това състояние, каквото и да ви коства”. И той просто нареди на групата си да гласуват обрано, което е унизително за българския парламент, но поне решихме въпроса“, отбеляза Нинова.

По думите ѝ генералното решение на проблема на майките на деца с увреждания е “да имаш характер да отрежеш интересите в системата“.

Лесно е да се намерят начини да им се помогне, но трябва мъжество да отрежеш интересите на фирмите, които доставят помощните средства и печелят от това, интересите на различни  организации, които ги представляват и печелят от това. Това е разковничето“, смята Корнелия Нинова.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme