Изявен депутат от “БСП за България” смята, че в парламентарната група са имали “пепелянка в пазвата”

BSP parlament parlamentarna grupa BSP za Balgaria

Изненадващото решение на двамата депутати от Земеделски съюз “Ал. Стамболийски” да напуснат парламентарната група на “БСП за България” стана причина за следния остър коментар от страна на народния представител от левицата Александър Симов.

Simov BSP

Те са двама и единственото, което мога да кажа е – прав им път! Партията на Спас Панчев винаги е била коварен партньор, много повече напомнящ на пепелянка в пазвата, отколкото на реален приятел. До утре можем да си говорим как единствената форма на съществуване на тази формация е да обикаля по места и да всява разкол в БСП, да влиза в местни колаборации с ГЕРБ и да гласува срещу червените кметове там, където ги има“, написа Симов в социалната мрежа в Интернет.

Социалистът припомни, че още преди година, когато ръководството на БСП преосмисляше и прекратяваше някои от партньорствата в коалицията, въпросът със съдбата на земеделците на Панчев остана да виси, нерешен докрай.

И това показва как забавените проблеми имат склонността да се превръщат в политически бомби. Левицата тогава намери сили да се отърве от партньори, които не носят никаква полза, а съществуват като паразити на нейния гръб, но си позволи да повярва в илюзията, че земеделците ще се съобразят с поставените им политически условия. Спомням си дебатите в Изпълнителното бюро и крайното решение – за да продължат участието с в коалицията те трябваше моментално да престанат да подкрепят ГЕРБ по места. Това не се случи. И сега следва логичното продължение – двамата земеделци напускат групата на БСП. Знаково е, че това става в навечерието на вота на недоверие и аз лично с огромен интерес ще проследя как ще гласуват в петък те. Имам някои подозрения…”, написа още Симов.

Той е категоричен, че решението на двамата земеделски депутати да напуснат парламентарната група на “БСП за България” е тотална подмяна на вота на хората.

Сами по себе си нито един от тях нямаше да попадне в парламента. Всичко, което правят днес е гавра с гласа на хората, които искаха промяна. Но това е въпрос на съвест, а не съм сигурен, че те ще разберат какво искам да им кажа… Действията на двамата земеделци могат да се окажат от неочаквана полза за БСП. По-добре – по-малко, но с политическа хигиена, отколкото многолюдна тълпа с разнообразни политически желания. Отсега прогнозирам – на следващите избори партиите, които са извън парламента, ще се обогатят с още една“, коментира един от най-изявените депутати от “БСП за България”.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme