Тюркологът Емилия Славкова: Ние сме в ръцете на Турция и “играем по свирката й”

Borisov Erdogan

Ердоган вероятно ще използва репресии, за да остане на власт“.

Така тюркологът Емилия Славкова коментира пред изданието frognews.bg президентските и парламентарни избори утре (24 юни) в южната ни съседка.

Emilia Slavkova turkolog

За предстоящите избори на някои места в кюрдските райони се ограничава свободата на гласоподаването. Не се позволява да има „подвижни” урни за гласуване, които да позволят на неподвижни хора да упражнят правото си на вот в своя дом. Обединяват се няколко населени места в един “избирателен център”, до който всеки да отиде, както намери за добре и при това задължително съпроводен от т.нар. селска стража“, разказва Емилия Славкова.

Доброволците, които са симпатизанти (на турския президент Ердоганбел. ред.) знаят какви нужди имат във всеки дом. Ходят по домовете, чукат на вратите, питат: „Имате ли нужда от дърва, кюмюр?”. Раздават им хранителни стоки…”, твърди експертът по въпросите на турската политика и общество.

Турция продължава да е в извънредно положение, за да не се позволява на хората да противодействат на властта.

Заради политиката, която водят нашите правителства вече трийсет години, няма почти никакво значение кой ще спечели. Ние сме в ръцете на Турция и правим това, което тя иска“, категорична е Славкова.

frognews.bg

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme