Премиерът Борисов “откри” 9 километра път за 45 милиона лева, два дни по-късно вече го ремонтират

rsz_borisov_otkriva_pat_burgas_aheloi

Новият път от “цели” 9 километра – между горичка след Поморие и нива недалеч от Ахелой, вече беше в ремонт в неделя в 12,30 часа, информира изданието 19min.bg.

Едното платно за движение – на разширената част от пътя между Бургас и Слънчев бряг, е частично затворена поради ремонтни дейности. Това става само два дни, след като лично премиерът Борисов Борисов – заедно с куп министри и депутати, откри разширения път.

Важно е да се каже, че част от него е стар път, но за частичното изграждане на 9-километрово второ платно за движение са похарчени 45 000 000 лева, както разбрахме от телевизионните новини. Това прави по 5 000 000 лева на километър и то не за изграждане на магистрала, а за „разширение” на част от пътя.

Подробности са, че единственият мост над новия път – най-меко казано, не е завършен. Около пътните платна има разкопана земя, по асфалта пък има бабуни и неравности, коментират от 19min.bg.

Изненадите обаче не свършват само с пътя край морето. При дъждовете, които валяха в петък, събота и неделя, по магистралите “Тракия” и “Струма” имаше големи задръствания. Появи се опасен аквапланинг, който се образува поради наводняване на пътното платно. На автомагистрала „Тракия” – в района на Ихтиман, се образуваха истински езера, пише 19min.bg.

rsz_sofia_navodnen_bulevard

Същото може да се каже за най-култовата улица на София – булевард “Цар Освободител”. Там се образува истинска река, която скри напълно жълтите павета – още преди големият дъжд, който се изля над столицата привечер в неделя.

19min.bg

 

 

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme