Държавният глава Румен Радев похвали правителството на Бойко Борисов

rsz_rumen_radev_rech_parlamentaristi_evropeiski_sauz

Правителството показа кураж като избра много трудна тема като Западните Балкани. Регионът е много крехък. Няма гаранция за успех, но някой трябваше да поеме отговорността и да посочи проблемите“.

Това каза президентът Румен Радев на Пленарната среща на Конференцията на комисиите по европейски въпроси на парламентите на страните от Европейския съюз.

Правителството успя да управлява дневния ред на Европа, като показа умения и разви атмосфера на честен и отворен диалог“, заяви държавният глава.

Оценката на такава сложна дейност като Председателството изисква сложна система от критерий, като се започне от приоритетите и се приключи с постигнатите резултати“, обясни държавният глава.

Правителството разработи точните приоритети за Председателството. Всички сме съгласни, че не можем да говорим за просперираща Европа, без да гарантираме сигурността и стабилността на Западните Балкани“, посочи Румен Радев.

Ако не им дадем европейска перспектива, те рано или късно ще дадат “балканска перспектива” на Европа“, каза още той.

Тежката бюрокрация, ниската скорост на законотворчеството и прилагането на законите са основните причини за загубата на доверие на европейските граждани в институциите, изтъкна още държавният глава.

Президентът Радев произнесе тази реч навръх своя рожден ден. Той благодари на делегатите за поздравленията им.

Никога не съм си представял, че парламентаристи от всички държави-членки на ЕС ще ме поздравят за 55-я ми рожден ден“, отбеляза Румен Радев.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme