Антон Кутев: Бойко Борисов е министър-председател, а поръчковите убийства са на нивото, когато той беше шеф на “ИПОН”

cvetanov-borisov

Бойко Борисов е министър-председател, а поръчковите убийства са на нивото, когато той беше шеф на “ИПОН” . Това заяви един заместник-председателите на ПГ на “БСП за България” Антон Кутев пред БНР. Той е категоричен, че има проблем в МВР.

Като примери посочи няколко поръчкови убийства през последните месеци, бягството на затворници, както и незаконния пазар за оръжие, който според Кутев е по-голям от пазара за салам.

rsz_anton_kutev

Винаги има проблеми и със законното оръжие, но то може да бъде контролирано. Проблемът е с незаконното, защото няма как да се проследи”, обясни той.

Не мога да си представя, че при сегашната техника, не може да се проследи открадната кола къде отива, не могат да се проследят телефоните и да се хванат телефонните измамници. Това е грешка на начина, по който се управлява системата“, категоричен е Кутев.

Той е на мнение, че сме имали добри и лоши министри на МВР, но този министър е абсолютно изключение от всички правила.

Той нито знае къде се намира, нито има намерение да научи. Задавал съм му няколко въпроса за тази година и половина за битовата престъпност, убийства, корупцията, нито веднъж той не каза, че има проблем. Отговорът му е, че системата си работи много хубаво. Дори не показва усещане, че в тази система има проблем“, посочи зам.-председателят на ПГ на “БСП за България”.

В тази връзка Кутев припомни шесторното убийство в Нови Искър, което е показно за неадекватни полицейски действия. “Накрая виновен стана този, който е умрял. Ако бяха умрели двама, сигурно двама щяха да са виновни“, коментира той.

Кутев обясни, че вотът на недоверие, което от “БСП за България” ще внесат срещу правителството на Борисов, има за цел да фокусира вниманието на обществото и да постави въпроси, които да започнат да се решават.

Да покаже пътища за решаване, а дали ще се съобразят с тях или ще посочат други, това е работа на управляващите. Искаме вот на недоверие, за да покажем, че има тежък проблем, но и че има алтернатива“, уточни народният представител.

Кутев обясни, че редовно разбиват мазетата на хората и ги обират, но това според системата са “маловажен случаи” и не се разследват. По тази причина и полицаите не търсят престъпниците.

“Домовете на хората продължават да са обирани, а крадците остават безнаказани”, подчерта Антон Кутев.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme