Наш социолог обясни защо Радев и Борисов “ходят по тънко въже”, но все още не падат

borisov radev

Двамата ни водещи държавни мъже – Радев и Борисов, ходят по тънко въже, но все още не падат. Все още българската външна политика не е изнесла навън нашите вътрешни ежби. Но косъм е, но още не се е случило“.

Така социологът Първан Симеонов коментира пред Bulgaria on air вчерашното разминаване между премиера и президента по отношение на македонския президент Георге Иванов, който беше на официално посещение у нас. Радев разговоря с него, но премиерът отказа планираната за днес среща.

Parvan Simeonov sociolog

Чест прави на Румен Радев, че не прекали в отговора. В тази ситуация той можеше да се поддаде на закачките, че това е продължение на ревността между двамата. Може и да е имало нещо такова, но не това е водещото. На Борисов вероятно му се е усладило да оставят Румен Радев и Георге Иванов от грешната страна на историята. Но Радев не реагира прекомерно. Реагира сравнително сдържано с един логичен в тази ситуация укор“, коментира социологът.

Малко прекалена, но разбираема е и позицията на Борисов – на фона на това, което Георге Иванов направи по отношение на Зоран Заев. Борисов показа недвусмислена подкрепа за усилията на Заев, съответно за евроатлантическата перспектива на Македония“, коментира Симеонов.

От Министерски съвет обявиха, че Бойко Борисов е отказал среща с Георге Иванов, защото нашето правителство не иска да се намесва във вътрешните работи на Македония. Причината – македонският президент Георге Иванов е в конфликт с премиера на нашата съседка Зоран Заев поради споразумението с Гърция за името на Македония. В сряда Иванов бързо прекрати среща в Скопие със Заев, който трябваше да го уведоми за договореността.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

 

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme