Народният представител Жельо Бойчев пита защо укриват от парламента данни за сделката за ЧЕЗ

Gzelio Boichev

БНБ вече месец отказва да предостави информация кои български банки са заявили интерес към финансирането на сделката по придобиване на активите на ЧЕЗ в България от фирмата “Инерком”.

rsz_ginka_varbakoav_boiko_borisov

Това обяви от парламентарната трибуна депутатът от парламентарната група “БСП за България” Жельо Бойчев. Той беше председател на комисията в Народното събрание, която трябваше да проучи сделката на Гинка Върбакова от Пазарджик. Бизнесдамата твърди, че купува за себе си дружеството, от което зависи доставката на електроенергия за близо три милиона души – в София и в други райони на Западна България. Сцоиластите са категорични, че Върбакова е подставено лице. Те твърдят, че реалният купувач на ЧЕЗ – България е премиерът Бойко Борисов.

Докладът на временната комисия е готов още от 17 май. В него се настоява БНБ да обяви кои банки и в какъв размер са обещали финансова подкрепа на фирмата на Гинка Върбакова, за да закупи активите на ЧЕЗ в страната.

Мина почти месец и това решение на Народното събрание не се изпълнява. Ние република на българските граждани ли сме или република на българските банки“, възмути се Бойчев.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme