Кой стана причина за ново противоречие между президента Радев и премиера Борисов

Radev - Borisov

Президентът на Македония Георге Иванов, който пристигна на официално посещение у нас, стана причина за ново противоречие между президента Радев и премиера Борисов.

Нашият държавен глава Радев се срещна с македонския си колега Иванов, но министър-председателят Борисов отказа да разговаря с него. Същото направи и външният ни министър Екатерина Захариева.

Rumen Radev George Ivanov prezident Makedonia

Когато призоваваш другия да води диалог, не трябва ти самият да бягаш от него“. Така Румен Радев коментира отказа на Бойко Борисов и Екатерина Захариева да се срещнат с македонския президент.

Като основание за това решение беше обявено, че нашето правителство не иска да се намесва във вътрешните работи на Македония. Причината – македонският президент Георге Иванов е в конфликт с премиера на нашата съседка Зоран Заев поради споразумението с Гърция за името на Македония. Вчера Иванов бързо прекрати среща в Скопие със Заев, който трябваше да го уведоми за договореността.

България се нуждае от твърди гаранции, че договорът за добросъседство ще остане в сила и когато насреща имаме Република Северна Македония (това е името, за което Скопие и Атина са се договорили – бел. ред.)”, каза още Румен Радев.

Категорично трябва да се изключи всякаква намеса и подкрепа на Македония за организации на наша територия, които имат характер срещу нашата Конституция”, категоричен е българският президент.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme