Турска телевизия, която прекръсти Пловдив: Дори и телефоните във Филибе звънят в прослава на Ердоган

rsz_reportazg_plovdiv_proturski

Частната турска телевизия “А Хабер” публикува дълъг пропаганден репортаж за нагласите сред българските турци за… изборите в Турция, пише offnews.bg.

Видеото на телевизията, която е сред най-верните поддръжници на режима на Ердоган, е от Пловдив. Българският град е представен с името си от периода на турското робство – Филибе. Кадрите са заснети основно пред местна джамия.

Всички интервюирани се обявяват в подкрепа на диктатора на Турция. Те в един глас – на турски език, заявяват, че много обичат Ердоган и се молят Аллах да е с него.

Една жена коментира, че подкрепя президента, защото той бил лидер не само на турците в Турция – а и в целия свят. Друг наш сънародник си пуска телефона, за да се чуе как звъни – музиката е от клип, възхваляващ Ердоган. Трети жител на Пловдив пък обяснява, че с победата на Тайпи ще има два Байряма, тъй като изборите са точно през седмицата след големия религиозен празник.

Заглавието на репортажа е “Изборите на 24 юни през погледа на турците в Европа”. Материалът е на журналистката Севда Дюкянджи, която преди време работеше за БНТ, а съвсем доскоро за БНР.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme