Лидерът на БСП разкри, че ГЕРБ прокарват закон в интерес на един от приближените си

Borisov Stolarski

“Управляващите ликвидират транспортния бранш като го предават в ръцете на близките до властта”. Така лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира проекта на закон за създаване на Автомобилна камара, който е предложен от ГЕРБ, “Обединените патриоти” и “Воля”.

Ninova Narodno sabranie

Нинова каза още, че с тези промени управляващите ликвидират транспортния бранш като го предават в ръцете на близките до властта. Тя обясни, че има човек, който вече е запазил името на бъдещата автомобилна камара – Миролюб Столарски. По думите на превозвачите това е станало още преди да стане извесно, че ще се създава такава.

По-късно от ГЕРБ потвърдиха, че наистина Столарски е запазил името, но после веднага го бил прехвърлил на организацията КРИБ, в която членува. Според управляващата партия това не е притеснително. “Обединените патриоти” пък казаха, че може и да не е проблем, но показва, че “има нещо гнило в Дания“.

“Запознаха ни транспортните фирми, че се очаква от тях след като се направи тази камара по закона, внесен от ГЕРБ, те да внасят по 1000 лева членски внос. Става въпрос за 17 хиляди фирми и за чист приход – за няколко лица в държавата, от 17 милиона лева. Представете си за каква арогантност става дума”, коментира лидерът на БСП.

Автобусни превозвачи алармираха, че промените създават частно министерство на транспорта – камарата, която законът създава. Идеята е тя да издава лицензите. В момента тази дейност се извършва от Автомобилната инспекция. Представителите на транспортния бранш се опасяват, че ще зависят от конкурентите си, за да получат лиценз за своята дейност.

Недоволните превозвачи обявиха, че утре (14 юни) – в знак на протест, частните автобуси в цялата страна ще спрат за един час и половина.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme