Вторият човек в ГЕРБ и министри на партията дружно атакуваха президента Радев

За всички е ясно, че президентът Радев ще използва всяка възможност да се позиционира политически и да показва, че е президент на БСП. Случващото се го отдалечава от конституционните му правомощия да бъде обединител на нацията“. Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Той коментира изявлението на държавния глава, който вчера каза, че политици и лобисти носят отговорност за тежкото състояние на армията ни.

prezident Radev voenen ministar Karakachanov general Bocev shef na otbranata

Президентът Радев направи това изявление след катастрофата на наш боен хеликоптер, при която загинаха двама военни пилоти. Думите му разгневиха управляващите и те дадоха съвместен брифинг. В него участваха Цветан Цветанов, двама министри от ГЕРБ – Владислав Горанов и Николай Нанков, както и представители на “Обединени патриоти” – лидерът на парламентарната им група Волен Сидеров и вицепремиерът Красимир Каракачанов, който е министър на отбраната.

И финансовият министър Владислав Горанов от ГЕРБ атакува президента Радев.

Озадачени сме, че на президента му се струва тясна конституционната одежда. Приоритетите на едно правителство обикновено са проверени през избори и който иска да уволни едно правителство, трябва да мине през съответните стъпки… Никой не може да уволни това правителство с интервюта“, каза министърът на финансите.

Колегата му – строителният министър Нанков, заключи, че явно президентът Радев “контактувал все с хора, които хал хабер нямали от държавно управление” и поради това чрез изявленията си противопоставял различни сектори от управлението на държавата.

В заключение Цветан Цветанов коментира и решението на БСП да поискат вот на недоверие срещу правителството заради провал в сектор “Сигурност”. Вторият човек в ГЕРБ заяви, че те “нямат право да говорят за това“. Той допълни, че “президентът и опозицията не могат да са алтернатива на управлението“.

Мотивът на Цветанов е добре познат – когато ГЕРБ и Бойко Борисов дошли на власт след управление на БСП, имало висок процент на убийства, отвличания, контрабанда.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme