Президентът Румен Радев коментира трагедията, при която загинаха двама пилоти на военен хеликоптер

prezident Radev voenen ministar Karakachanov general Bocev shef na otbranata

Изказвам моите съболезнования на близките и на колегите на загиналите летци – капитан Неделчев и капитан Пантелеев. Важно е, че Алексей Каменов е в добро, стабилно състояние, той е човек със силен дух. Разбира се тук е при най-добрите специалисти тези от Военномедицинска академия“.

Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев, който заедно с министъра на отбраната Красимир Каракачанов посети Военномедицинска академия. Там е настанен бордният техник – на катастрофиралия снощи военен вертолет Ми-17, офицерски кандидат Алексей Каменов.

На въпрос защо се е стигнало до инцидента, държавният глава отговори: “Имам дългогодишен опит в тази материя и преди заключенията на разследващите, не бих спекулирал по тази тема“.

Лобизмът убива. Крайно време е да се потърси отговорност от онези политици, които преследвайки користни политически интереси, със своите решения излагат на риск живота и здравето на нашите военнослужещи“, призова президентът Радев.

Това е една голяма трагедия и аз призовавам да няма политически спекулации по нея, защото не е морално. Но нека не забравяме, че от утре останалите ще продължават да летят и ще продължават да бъдат в кабините на земята в морето и ние сме длъжни да продължаваме да настояваме за решаването на проблемите. Многократно през годините аз алармирах, че ще стигнем до това положение да загиват летци. За по-малко от една година за втори път загиват летци. Три Консултативни съвета направихме – специално за Българската армия, нещо да се промени?”, допълни Румен Радев.

Решаването на тези проблеми иска държавническо отговорно мислене и адекватни действия. Както виждате, мнозинството прекрати модернизационните процеси в Българската армия, върна ги в изходна точка, предвидените за тези проекти стотици милиони къде изтекоха?“, каза президентът Радев. Той допълни, че психологическата обстановка в армията е много тежка.

Аз вярвам, че хората в армията ще намерят сили и отново ще работят за своя народ, нека политиците се поучат от тях“, каза президентът Радев. Той сподели, че е познавал загиналите пилоти.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme