Антон Кутев за ситуацията около социалния министър Бисер Петков: Върти се водевил

Biser Petkov socialen ministar

Някакъв водевил се върти в последните няколко часа в държавата“, заяви заместник-председателят на парламентарната група на “БСП за България” Антон Кутев. Така той коментира оставката на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков вчера привечер и връщането му на поста днес – с личното решение на премиера Бойко Борисов.

rsz_anton_kutev

Имаше времена, когато на Борисов решенията имаха трайност 24 часа и се променяха всеки ден. Напоследък започват да се променят всеки час“, каза Кутев. По думите му това е форма на безсилие и на бягство на отговорност.

Социалистът посочи, че политиката за хората с увреждания и палатковият лагер на майките засягат и финансовия министър, не само социалния. Кутев каза, че без финансов ангажимент от държавата няма как да се решат проблемите.

Вчера от пресцентъра на Министерски съвет обявиха, че Петков си бил подал оставката поради протеста на майките на деца с увреждания. Самите те обаче се обяиха категорично против оставката на социалния министър.

Става дума и за здравния министър, защото това опира до системата на ТЕЛК и до това как се раздават помощните средства“, коментира Кутев. Той смята, че решаването на проблемите зависи и от регионалния министър, защото достъпът на хората с увреждания до много инфраструктурни обекти е – на практика,  невъзможен.

Става дума за проблеми, които засягат много ведомства и респективно това е работа оттук нататък лично на премиера“, обобщи Кутев.

И не да ми се появява и да пуска фойерверки – тоз уволнил, оня назначил, ами да вземе да си свърши работата“, коментира той.

В момента Борисов се опитва да избяга от всичко. Ходи и тупа някакви европейци по раменете, без да може да им каже нищо. Това не може да бъде работа на премиера. Работата му е да решава вътрешните проблеми”, смята депутатът от “БСП за България”.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme