Високопоставен представител на БСП: Борисов няма културата, няма познанията

rsz_boiko_borisov_davos

За мен Борисов няма начин да бъде външен политик. Борисов няма културата, няма познанията. Това, че няма езици дори не е най-големият проблем, но и това е проблем. Външната политика се прави някъде в кулоарите”. Това обяви заместник-председателят на парламентарната група „БСП за България” Антон Кутев пред „Канал 3”.

Относно българското председателството на Съвета на ЕС той коментира:

Срещата в София бе донякъде успешна. Аз нямам забележки към нея, а към самото председателство. То завършва в края на юни. Какво постигнахме? Влязохме ли в Шенген, влязохме ли в Еврозоната. Какво се случи дори с тираджиите?

За живота на българите това бяха ключовите неща, както и трудовият пазар. Нищо от това не се случи.

Борисов не може да е външен политик по няколко причини. Първо външният му министър изобщо не знае къде се намира. Но да изключим личните нападки”, допълни Кутев.

Толкова години ни се обяснява, че Борисов строи пътища, а в момента няма 100 км, в които да не си разбиеш колата. Ние за 9 години не сме свършили нищо повече от това да изхарчим едни пари.Той отива при Путин и не знае какво да каже там. Този, същият човек, който спря проектите. И се хвалеше с това. Сега отива тоя същият човек и обяснява „ами ние малко сбъркахме”, заяви заместник-председателят на парламентарната група „БСП за България”.

Разбира се, че Цветанов ще каже, че вината е на БСП, но социалистическата партия работеше за „Южен поток”, а ГЕРБ – не. И „Турски поток” няма да мине през България. И какво ще стане – ще купуваме газ от Турция. Диверсификация е да купуваме различен газ. А не руски газ от Русия и руски газ от Турция.

Виждам един човек, който опитва да управлява държавата и при това нескопосано. Това, че го избират три пъти, не означава, че може да управлява„, категоричен беше Антон Кутев.

Той даде пример със здравеопазването.

Няма човек в здравеопазването, когото да попитате, и той да не ви каже, че то е пред колапс. Болниците са пред затваряне, няма лекари…“

Кутев бе запитан и за думите на президента Радев, че под управлението на Борисов, държавата върви към автокрация.

Факт е, че Борисов се е научил да печели избори и затова върви към автокрация – дали чрез купуване на гласове, дали чрез оказване на натиск. 1 милион гласа не могат да се фалшифицират, но могат да фалшифицират 150-200 хиляди, а те с толкова печелят„, каза социалистът.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено.bg © 2020 Frontier Theme