Социалистите се опитват да спрат далаверата за активите на ЧЕЗ в България, ГЕРБ ги нападнаха

naprezgenie CHEZ sdelka skandalna

Внесохме подписите на 200 000 българи. Очакваме Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) да изпълни своите нови правомощия, които бяха гласувани от парламента и да не даде разрешение за сделката за ЧЕЗ„. Това заяви замeстник-председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Жельо Бойчев.

Boichev Gablianov drugi deoutati BSP podpiska CHEZ

Той допълни, че очаква БНБ да изпълни вчерашното решение на Народното събрание и да предостави информацията за участието на български банки във финансирането на сделката за „ЧЕЗ Груп – България“.

Народният представител от парламентарната група на „БСП за България“ Стоян Мирчев коментира, че подписката за развалянето на сделката с ЧЕЗ се подкрепя от много български граждани. Той твърди, че в нея са се подписали и членове на правителството на Бойко Борисов.

От ГЕРБ веднага реагираха срещу инциативата на социалистите. Депутати от управляващата партия „скочиха“ в защита на скандалната сделка. Явно те подкрепят идеята – Гинка Върбакова от Пазарджик за закупи – с неясно какви пари, дружество, от което зависи доставката на електрическа енергия за близо три милиона души.

Депутатът от ГЕРБ Галя Василева обяви, че в подписката на БСП срещу сделката били участвали и абонати на други енергоразпределителни дружества, а не само на ЧЕЗ. Лидерът на социалистите Нинова обаче била казала друго пред bTV.

Жельо Бойчев отговори досотйно на ГЕРБ: „Подписката срещу ЧЕЗ е национална и не мисля, че някой може да ограничи конституционни права на българите да се подписват, в която и да е подписка„, каза социалистът.

От ГЕРБ обаче оспориха правото на хората да спрат подобна скандална сделка.

Абсурдно е да се смята, че КЕВР трябва да спира сделка при внасяне на повече от 200 хиляди подписа срещу нея„, заяви депутатът от управляващата партия Валентин Николов.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено.bg © 2020 Frontier Theme