Социалистите разкриха лъжи около сделката на Гинка Върбакова с ЧЕЗ

Ginka Varbakova Vladislav Goranov

Често чуваме следния въпрос: “Кой стои зад Гинка Върбакова и нейната фирма “Инерком”?” Едно е сигурно – те са подставени лица. Зад тези хора и тази фирма стои уродливото лице на политическо-икономическото лице на държавата“, каза Зарков.

Krum Zarkov BSP

Той говори по време на дебатите по доклада на парламентарната Временна анкетна комисия за проучване на фактите около приватизацията и предвидената продажба на българските активи на ЧЕЗ. Докладът беше приет от Народното събрание, но сделката за “ЧЕЗ България” остава “обвита в тайна”.

Зарков каза, че всичко в случая е задкулисно и мъгла. “Тази мъгла в момента застрашава електроподаването на 3 милиона души. Изправени сме пред сериозен тест. Ние – като парламент и обществото като цяло, ще оставим ли този скандал да мине за две седмици или ще го разнищим до степен, че нищо такова да не може да се случва?! Защото днес е ЧЕЗ, утре е цяла България?!“, попита народният представител.

Заявеното от министър-председателя незнание за сделката с „Инерком” не отговаря на факта, че той и неговите подчинени са получавали редовна информация по повод случващото се в ЧЕЗ. Това е се разбира от доклада на службите за сигурност“, каза Зарков.

Той попита какви са източниците, с които “Инерком България” (фирмата на Гинка Върбакова от Пазарджик – бел. ред.) ще финансира такава огромна сделка, след като не разполага със свои.

Защо банките ги е срам да кажат, че са имали взаимоотношения с кандидат-купувача на ЧЕЗ, криейки се зад професионалната тайна? Нима не е престижно да се участва в сделка от такъв мащаб?””, попита Зарков.

Той добави, че една банка, обаче предизвиква интереса на Комисията повече от всичко, защото е държавна – Българската банка за развитие.

Зам.-председателят на ПГ на “БСП за България” попита още: “Как е възможно да бъде обявено в края на миналата година, че е доказан произходът на средствата за финансиране на сделката, а всъщност да става въпрос за финансови средства, които тепърва ще бъдат търсени.. Това показва, че всичко в тази сделка прилича на една голяма лъжа“, категоричен е Зарков.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme