Лидерът на БСП със силно изявление на среща на лидери от Европа

Ninova Zoran Zaev Cipras Stanishev

В следващите месеци ни предстоят много решения за бъдещето на Европа – “Брекзит”, бюджетът за следващия програмен период – приоритетите, които са заложени в него и тяхното финансиране. Тревожи ни фактът, че говорим за разширяване на Европейския съюз, говорим за сближаване, но в проекта за бюджет се намаляват средствата точно за Кохезионната политика – с 5%. Това за нас е неприемливо. По този начин – вместо да се сближава стандартът на живот в различните държави, ще се увеличат различията”.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя говори по време на срещата на  лидерите на леви партии и на министър-председатели от левицата, представители на  страни от Европейския съюз и от Западните Балкани.

Нашият социален стълб, който като политически семейство наложихме, не получава сериозно финансово отражение в бюджетната рамка за следващия период“, допълни Нинова.

Няма политики, заложени за преодоляване на бедността и неравенствата, които са големите проблеми на народите ни. Много от европейските държави вече изразиха несъгласие и с орязването на парите за селскостопанската политика“, каза лидерът на БСП.

За съжаление, българското правителство приема всичко безрезервно – за едно потупване по рамото…”, категорина е Нинова.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme