Съпругата на президента Радев с полезна инициатива в подкрепа на децата в България

rsz_1desislava_radeva

Около 600 ученици от десет града в страната се включиха в първия кръг на състезанието по български език “Пазим езика си”, който се проведе на 12 май.

Конкурсът е организиран от гражданското сдружение “Живата вода на България”. Неговата цел е да насърчи създаването на трайни умения у учениците за правоговор и правопис.

Състезанието се провежда под патронажа на съпругата на президента – Десислава Радева, която е председател на Управителния съвет на сдружение “Живата вода на България”.

В конкурса участваха ученици от Попово, Разград, Хасково, Добрич, Монтана, както и от Бургас, София, Пловдив, Варна, Стара Загора и Благоевград.

Стремежът ни е инициативата “Пазим езика си” да влезе в календара на националните състезания на МОН през следващата учебна година, за да могат в нея да се включат всички училища в страната“, сподели Десислава Радева.

Проверката на изпитните работи започна. Преглеждат ги преподаватели по български език и литература и студенти от Факултета по Славянски филологии в СУ „Св. Климент Охридски“. 

Резултатите ще бъдат изнесени на 21 май на електронната страница на сдружението в Интернет: www.zhivatavoda.bg. 

За втория кръг на конкурса ще се класират първите седем деца от всяка възрастова група – V и VI-VII клас, показали най-добри резултати. Финалният етап ще се проведе в Аулата на СУ “Св. Климент Охридски” на 25 май.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme