Най-влиятелното списание в Скопие предложи федерация между България и Македония

rsz_1rsz_makedonia_radev_ivanov

“Федерация с България за членство в НАТО и Европейския съюз” – с това заглавие излезе на корицата си “Фокус”, най-авторитетното македонско политическо седмично списание.

Автор на предложението е Ристе Люботенски – доктор по политически науки и някогашен съветник на първия президент на Македония Киро Глигоров.

На този етап вероятно чудна, но и полезна може да е идеята да се разговаря и договаря създаването на форма на федерация между Република България и Република Македония. Това ще бъде начин, по който Македония безпрепятствено да се интегрира в евроатлантическите структури“, предлага Люботенски.

Според него, главните фактори за реализацията на подобна идея са “тези, които вземат ключовите решения в Европа и региона“.

Засега предложението на някогашния съветник на президента Глигоров не се дискутира толкова ожесточено в македонските медии.

Най-смело реагира телевизия “Стар” в Щип. Тя посвети едночасово дискусионно предаване на концепцията за федерация с България.

Въпросът към зрителите беше “Възможно ли е чрез федерация с България да заобиколим Гърция и нейните блокирания (заради спора за името – б.р.)?”.

offnews.bg

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme