Директор на държавна психиатрична болница със силно обръщение към премиера Борисов

rsz_doktor_cveteslava_galabova

Директорът на държавната психиатрична болница „Св.Иван Рилски” д-р Цветеслава Гълъбова отговори задочно на премиера Бойко Борисов, който преди дни каза, че не може всеки да протестира за пари и по-високи заплати под прозорците на Министерски съвет. Ето част от коментарите на доктор Гълъбова, които тя направи в интервю за електронното издание “Фрог нюз”

Трябва да се спре безумието частните, държавните и общински лечебни заведения да работят на общ принцип. Разделете ги, иначе  е катастрофа!

Категорично съм против злоупотребите в системата и виновниците трябва да понесат цялата тежест на закона. Обаче отговорност носят и онези, които създадоха предпоставките за този порочен модел“, казва д-р Гълъбова.

Нашите 12 психиатрични болници са много мизерни, но не са търговски дружества. Колеги от другите болници, които са търговски дружества, ми споделят, че вече не се издържа там, защото сутрин рапортите им започват с това – колко пациенти са приети, колко са изписани и колко е оборотът“, споделя психиатърът.

rsz_borisov_cvetanov_givko_todorov_kmet_na_stara_zagora

Цели региони вече се оголват откъм лекари и медицински сестри. 

Преди дни пък премиерът обяви, че не можело всеки да протестира под прозорците му по повод на протеста на медсестрите. 

Г-н Борисов, нашите заплати се определят от хора от Вашия екип – министърите на здравето и на финансите, които Вие сте назначил и провеждат Вашите политики. Е, под чии прозорци да протестираме тогава?”, пита риторично д-р Цветеслава Гълъбова.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme