Лидерът на социалистите в София: Протестът на гражданите е съвсем справедлив

rsz_pargov_protest_zgiteli_orlandovci

Протестът на гражданите от квартал “Орландовци” е съвсем справедлив. Те се нуждаят от нормални условия на живот“, каза председателят на групата на БСП в Столичния общински съвет Калоян Паргов пред протестиращите в София.

Лидерът на столичните социалисти – заедно с народния представител от БСП Димитър Данчев и общинския съветник Николай Николов, се включи в шествието на хората по улиците на “Орландовци” в късния следобед в събота (12 май). Той премина под мотото “Да върнем “Орландовци”, “Малашевци” и “Бенковски” на картата на София”.

Призовавам кмета Йорданка Фандъкова – час по-скоро да започне да решава проблемите им, защото те никак не са малко. С част от тях Столична община може да се справи веднага, а за други ще трябва повече време. Но е крайно наложително да започнат да действат!“, категоричен бе Паргов.

На протеста хората поставиха съвсем конкретни искания.

Първото е свързано с подобряване на пътната инфраструктура – ремонт и поддръжка на уличната мрежа и на тротоарите. Също така удължаване на трамвайното трасе до края на квартал “Орландовци”. Настояват за връзка със Северната тангента при бул. “Илиянци”, пробив под Централна гара и довършване на ул. “Нешо Бончев” до бул. “История Славянобългарска” покрай ТЕЦ “София”, както и ремонт на читалище “Райна Княгиня” и на сградата на поликлиниката в “Орландовци”.

“Въпросът е управляващите от Столична община най-напред да проявят заинтересованост към проблемите на хората в крайните квартали”, коментира Калоян Паргов, който е и заместник-председател на Комисията по транспорт и туризъм –

Нашата роля като опозиция е да ги накараме да си свършат работата. Затова поканих представители на протестиращите на заседанието на Комисията в сряда  (16-и май) от 12,30 часа, за да представят проблемите си и пред колегите. А след това всички заедно да започнем да търсим начин да ги решим“, каза Паргов.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme