Президентът Радев: Европейският съюз води дискриминационна политика!

prezident Radev voenna ceremonia

Абсолютно основателни са исканията на нашите транспортни работници, на целия бранш. За мен това е дискриминационна политика“.

Това каза пред журналисти в Брацигово държавният глава Румен Радев във връзка с недоволството от страна на българските превозвачи заради т.н. Пакет за мобилност, обсъждан в Европейския съюз.

“Мерките, предлагани и защитавани главно от Франция и Германия, ще въведат редица ограничения срещу българските товарни превозвачи. На практика те ще доведат до фалит огромен брой малки и средни фирми. От бранша вече заплашиха с протести.

Държавният глава изрази надежда че българското правителство ще води преговорите с Европейския съюз безкомпромисно. По думите му трябва да отстояваме правата на всички, когато са справедливи.

Няма как да говорим за единна Европа, за европейски принципи и идеали, когато се допуска такъв тип отношения“, допълни Радев.

Държавният глава бе в Брацигово по повод 142-ата годишнина от Априлската епопея.

Все повече поколения ни делят от славните и страстни събития на април 1876 година, въпреки всичко невидимата сила на народната памет ни призовава в гнездата на бунта“, каза президентът.

По думите му, когато Брацигово въстава, колебание няма.

Тук, в полите на Родопите, българите издигнаха своята въстаническа крепост. Подобни мигове на изпитание и безстрашие ни разкриват истината за светлите ни апостоли, за историята, отразила величието и безсмъртието на Батак, Копривщица и Перущица“, заяви държавният глава.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

 

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme