Лидерът на социалистите обясни как българският народ можеше да живее по-добре

rsz_ninova_parlament

“Българският народ можеше да живее по-добре за тази една година от управлението на правителството на Борисов, ако вие – управляващите, бяхте приели 31 законопроекта на “БСП за България”.

Това заяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова от трибуната на парламента.

“Мина една година от правителството на Борисов и миналата седмица дадохме оценка на работата му. Хората най-добре могат да преценят как живеят”, каза Нинова.

Тя отбеляза, че не са били приети мерките, предложени от социалистите за подобряване положението на децата и младите семейства. Това би било стъпка към облекчаване на страшната демографска криза в България, сматат от БСП.

38 200 деца можеха да бъдат подпомогнати, ако бяхте увеличили месечното парично обезщетение“, подчерта лидерът на социалистите.

Държавата щеше да прояви грижа към 40 000 деца и да им помогне за тръгването на училище. Социално слабите – предложихме да се разшири двойно обхватът на енергийните помощи с още 250 000 домакинства“, подчерта Нинова.

Лидерът на БСП припомни и за предложението най нейната партия за повишаване на пенсиите. “То щеше да струва на държавата 810 милиона лева, но можеха да бъдат подпомогнати всички пенисонери“, каза Корнелия Нинова.

Предложихме да бъдат подпомогнати българското образование, наука и култура – да увеличим бюджета за висше образование и наука с 95 млн. лева“, припомни още тя.

Чекът за култура, който предлагахме – всеки млад човек да получи чек на стойност 200 лева – щеше да струва на държавата 8 милиона лева, но всеки млад българин щеше да отиде на театър, изложба или в библиотеката“, подчерта председателят на социалистическата партия.

Ако бяхте приели нашите предложения, в българските хипермаркети щеше да се продава българска храна. Щяхме да имаме действащ закон срещу корупцията, а не както сега – да приемате поправка след поправка“, категорична бе Нинова.

България щеше да има ефективен закон за борба с корупцията, „маловажните престъпления“ щяха да са отпаднали, порочната практика фирми да се прехвърлят на социално слаби щеше да бъде прекратена”, припомни и други предложения на БСП, които не са били приети – Корнелия Нинова.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme