Президентът Радев разговаря с авторитетен анализатор на международните отношения

prezident Radev

Идеите и перспективите за развитието на Обединена Европа, както и актуални международни проблеми обсъдиха президентът Румен Радев и френският експерт по политическа стратегия Жерар Шалиан. Те разговаряха в сградата на Президенството в София.

Шалиан е преподавател в престижни университети в различни страни по света и автор на много публикации и книги. Те са посветени на военните конфликти през 20-и и 21-и век. Жерар Шалиан е разработвал стратегии за преодоляването на редица конфликти, като е бил на място в районите, в които те са се провеждали.

rsz_prezident_radev_frenski_analizator

Президентът Радев и проф. Шалиан се обединиха около мнението, че днес повече от всякога е нужно задълбочено и детайлно разбиране на причините и развитието на конфликтите. Необходимо е да се познават традиционните културни ценности на участниците в тях. Трябва да има ясна визия за конкретните цели, които нашите съюзи – Европейският съюз и НАТО, имат в съответен конфликт. Така тези цели могат да бъдат постигнати. Единствено този подход гарантира успешна реализация на нашите цели. Той изключва всички предпоставени решения, идеологически подходи и механично заимстване на позиции, категоични са Румен Радев и Жерар Шалиан.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme